Mergi la conţinutul principal
Răzvan POPESCU - Director General Provizoriu

Începând cu data de 17 august 2022.


Răzvan Popescu a preluat mandatul de director general (CEO) al S.N.G.N. ROMGAZ S.A, în luna august 2022, după o perioadă de aproximativ 2 ani în care a deținut funcția de director economic al celui mai mare producător de gaze naturale din România. Din postura actuală, coordonează și asigură conducerea companiei, urmărind îndeplinirea obiectivelor strategice ale acesteia.

Din postura de director economic a coordonat, din punct de vedere financiar, tranzacția de achiziție a tuturor acțiunilor emise de (reprezentând 100% din capitalul social al) ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited care deține 50% din drepturile dobândite și din obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona de apă adâncă a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră. Aceasta a fost cea mai importanta tranzacție din ultimii 30 de ani din sectorul energetic românesc, în linie cu strategia de dezvoltare a companiei, finalizată cu succes, menită să asigure securitatea energetică în regiune.

Experiența dobândită după aproape nouă ani în BNR în cadrul Administrării Rezervelor Internaționale i-a permis lui Răzvan Popescu cunoașterea aprofundată a piețelor financiare globale și a instrumentelor de credit tranzacționate, precum și a factorilor ce influențează evoluțiile acestora în cadrul procesului de alocare a activelor. A acumulat o experiență importantă în analiza și tranzacționarea pe piețele valutare internaționale, în managementul riscului și în analiza financiară, fapt dovedit in performanta financiara obtinută de S.N.G.N Romgaz SA. pe perioada mandatului său.