Profil Companie

Romgaz este cel mai mare producator si principal furnizor de gaze naturale din Romania. Compania este admisa la tranzactionare din anul 2013 pe piata Bursei de Valori din Bucuresti si a Bursei din Londra (LSE)Actionar principal este statul roman cu o participatie de 70%. Compania are o experienta vasta in domeniul explorarii si producerii de gaze naturale, istoria sa incepand acum mai bine de 100 de ani in 1909, cand a fost descoperit primul zacamant de gaze naturale in Bazinul Transilvaniei la Sarmasel.

Romgaz face explorare geologica in scopul descoperirii de noi zacaminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zacamintelor din portofoliul companiei, depoziteaza subteran (link is external) gaze naturale, efectueaza interventii, reparatii capitale si operatii speciale la sonde si asigura servicii profesioniste de transport tehnologic.

Responsabilitate socială

Romgaz isi asuma rolul promovarii unui climat de afaceri transparent, astfel integreaza cauzele de responsabilitate sociala si obiectivele de afacere intr-o initiativa corporativa de cooperare cu toate partile interesate pentru dezvoltarea companiei intr-o maniera etica, cu respect fata de comunitate si mediul inconjurator.