Cooperare

Activitatea de Cooperare in Romania

In interiorul granitelor tarii, Romgaz detine calitatea de co-titular de drepturi si obligatii petroliere in 15 perimetre petroliere.

In aceste 15 perimetre petroliere,  Romgaz isi desfasoara activitatea in baza Acordurilor de Operare in Comun incheiate cu partenerii din respectivele blocuri, dupa cum urmeaza:

11 perimetre de dezvoltare si exploatare petroliera din platforma Moesica si depresiunea Getica, unde Romgaz desfasoara activitati de reabilitare a productiei alaturi de compania Amromco Energy SRL;

  • 2 perimetre de explorare-dezvoltare-exploatare petroliera concentrate in nord-estul tarii, respectiv Brodina (zona explorare si zona de productie) si Bacau, unde Romgaz desfasoara activitati petroliere alaturi de:

    1.    Aurelian Petroleum in perimetrul Brodina - zona explorare;

    2.    Raffles Energy in Brodina – zona de productie;

    3.    Raffles Energy si Europa Oil&Gas in perimetrul Bacau.

  • 2 perimetre de Explorare-Dezvoltare-Exploatare off-shore pe platforma continentala a Marii Negre (EX 29 EST RAPSODIA si EX 30 TRIDENT) alaturi de Lukoil Overseas Atash B.V.

Totodata, Romgaz coopereaza in perimetrul Laslau Mare din bazinul Transilvaniei cu compania Schlumberger Logelco Inc, avand incheiat cu aceasta un Acord de Asociere fara personalitate juridica in scopul reabilitarii productiei prin cresterea rezervelor din structura Laslau Mare.

Activitatea de Cooperare in afara granitelor tarii

Romgaz detine calitatea de co-titular de drepturi si obligatii petroliere in 3 perimetre de explorare din Slovacia si 2 perimetre de explorare din Polonia.

Romgaz detine o cota de participare de 25% in cele trei perimetrele de explorare din Slovacia, respectiv Svidnick, Medzilaborce si Snina si o cota de participare de 30% in cele doua perimetre de explorare din Polonia, respectiv Torzym si Cybinka.

Romgaz este concentrata sa-si dezvolte activitatea in afara granitelor tarii prin achizitionarea sau dobandirea de drepturi si obligatii petroliere in vederea desfasurarii de operatiuni petroliere de explorare, dezvoltare si exploatare, cu scopul declarat de a inregistra primele rezerve de petrol si gaze naturale in afara granitelor tarii.