Evolutie Proiect CCTG

  • Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei a emis Autorizatia de Infiintare nr. 1167 de realizare a noii capacitati energetice
  • In data de 31.10.2016 a fost incheiat contractul de lucrari intre S.N.G.N. Romgaz S.A. si asocierea formata din Duro Felguera S.A. si S.C. Romelectro S.A., contract care are ca obiect realizarea proiectului Dezvoltarea CTE Iernut prin constructia unei centrale termoelectrice noi cu ciclu combinat cu turbine cu gaze „la cheie”  (turn-key), respectiv proiectarea, livrarea echipamentelor, executia lucrarilor si punerea in functiune.
  • A fost obtinut Acordul de Mediu pentru proiect, emis de catre Agentia pentru Protectia Mediului Mures.
  • Conform prevederilor H.G. 1096/2013, in data de 06.12.2016, a fost depus la Ministerul Energiei dosarul Cererii de finantare din fondurile Planului National de Investitii (PNI).
  • In data de 18.01.2017, Ministerul Energiei a aprobat cererea de finantare din fondurile PNI. 
  • In data de 14.03.2017 a avut loc, la sediul S.P.E.E. Iernut, intalnirea de lansare (kick-off meeting) a Proiectului, intre reprezentantii Romgaz si cei ai Duro Felguera, respectiv Romelectro.

  •  

Au fost incheiate de catre executant, contractele de achizitie a echipamentelor principale (turbine cu gaz, turbine cu abur, cazane recuperatoare) de la producator (General Electric).

La data de 17.10.2017 a fost eliberata Autorizatia pentru construirea noii termocentrale.

In data de 07.12.2017 a fost semnat Contractul pentru finantarea nerambursabila a investitiei din fondurile PNI.

Prima cerere de rambursare a fost depusa la Ministerul Energiei in data de 14.12.2017

Au fost finalizate lucrarile de executie a fundatiilor indirecte (piloti de fundare) si se continua lucrarile la fundatiile directe.

  • Au fost livrate principalele echipamente ale centralei (turbine pe gaze, generatoare, instalatii auxiliare, sistemele de fixare-ancorare, conductele de legatura si elemente ale cazanelor recuperatoare)

Urmare a aprobarii primei cereri de rambursare depuse, Ministerul Energiei a virat in luna iunie 2018 suma de 20.994.224,14 Lei, reprezentand Rata1, aferenta Contractului de finantare.

A doua cerere de rambursare din fondurile PNI a fost depusa la Ministerul Energiei in data de 01.08.2018.

Tubinele cu gaz, generatoarele și mare parte a echipamentelor auxiliare aferente sunt montate pe pozițiile de functionare.

Sunt montate panourile de inchidere și structura de sustinere pentru cele 4 cazane recuperatoare.

A fost montata structura metalica de rezistenta pentru treimea vestica a salii turbinelor.