Profil Companie

Romgaz este cel mai mare producator si principal furnizor de gaze naturale din Romania.

Compania este admisa la tranzactionare din anul 2013 pe piata Bursei de Valori din Bucuresti si a Bursei din Londra (LSE). Actionar principal este statul roman cu o participatie de 70%. Compania are o experienta vasta in domeniul explorarii si producerii de gaze naturale, istoria sa incepand acum mai bine de 100 de ani in 1909, cand a fost descoperit primul zacamant de gaze naturale in Bazinul Transilvaniei la Sarmasel.

Romgaz face explorare geologica in scopul descoperirii de noi zacaminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zacamintelor din portofoliul companiei, depoziteaza subteran gaze naturale, efectueaza interventii, reparatii capitale si operatii speciale la sonde si asigura servicii profesioniste de transport tehnologic.

In 2013 Romgaz si-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producator si furnizor de energie electrica.

Pozitia Romgaz pe Piata Gazelor din Romania.

Compania se dezvolta prin implementarea de tehnologii de ultima ora in domeniul explorarii geologice, productiei si a inmagazinarii subterane a gazelor, finantate din surse proprii sau externe. Pozitia economica si financiara a companiei este caracterizata prin stabilitatea profitului si lichiditate. Astfel, Romgaz se numara printre companiile detinute de stat care au indeplinit toate conditiile de crestere economica devenind una dintre cele mai mari companii din Romania.