Saptamana sanatatii

Romgaz, prin Casa Gazelor Naturale, a derulat proiectul CSR “Saptamana Sanatatii” in  parteneriat cu Centrul de Voluntariat – Directia Primariei Municipale Medias  pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret, Crucea Rosie subfiliala Medias si Fundatia Andreea.

Proiectul dedicat elevilor scolilor gimnaziale si liceelor din Municipiul Medias, face parte din programul de responsabilitate sociala pentru comunitate, directia educatie-sanatate, proiect organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Sanatatii, in perioada 01aprilie – 04 aprilie 2013, la care au participat in medie 300 de elevi zilnic.

In cadrul unor module structurate pe categorii de varsta si tematici specifice, Casa Gazelor naturale a gazduit pe parcursul a patru zile, prezentari si demonstratii practice sustinute de lectori voluntari, reprezentanti ai unor organizatii non profit sau unor directii publice  care au desfasurat campanii de informare si educare a tinerilor pentru dezvoltarea unui stil de viata sanatos prin fructificarea interesului pentru practicarea sportului si pentru folosirea factorilor naturali in scopul intaririi organismului si prelungirii duratei de viata.

Proiectul a debutat cu modulul “Pozitiv in gandire – Negativ  in analize” sustinut de Fundatia Andreea Medias si Crucea Rosie Subfiliala Medias, prin managerul de programe al Fundatiei Andreea, Maria Gina Toma. Actiunea s-a adresat elevilor de liceu prin derularea unei campanii de  informare referitor la prevenirea si combaterea bolilor transmisibile, modul de identificare, manifestarile specifice si repercusiunile acestora.

In a doua zi a proiectului, elevi ai scolilor gimnaziale au dobandit noi cunostinte despre beneficiile si remediile naturii in tratarea si adoptarea normelor de baza ale igienei proprii, dezvoltarea raspunderii pentru sanatatea proprie si colectiva in cadrul modulului “Doctor Natura” sustinut de dr. farm. Ladislau Rosenberg si asist. med. Lea Muszka.

Modulul practic “Lectia de prim ajutor” adresat elevilor de liceu si elevilor scolilor gimnaziale si coordonat de Directia Crucea Rosie – Subfiliala  Medias sustinuta de Serviciul de ambulanta Medias, a abordat masuri de prim ajutor in cazul unor accidente sau in anumite situatii de criza. Demonstratia practica a echipei Serviciului de ambulanta Medias  s-a desfasurat in incinta parcului din fata Casei Gazelor Naturale.

Proiectul s-a incheiat cu un mars antidrog al elevilor de liceu in centrul istoric al Mediasului  avand ca scop evidentierea riscurilor unor efecte negative, adesea ireversibile,  asupra dezvoltarii sanatoase a tinerilor consumatori de droguri. Marsul a fost incheiat in Piata Primariei din Medias  cu un Flashmob “Keep Healthy”.