Sport

 • Concursul International de Sah Turneul Regilor Romgaz

  Sub tutela performantei si ascensiunii concursului international de sah “Turneului Regilor” pe parcursul a X editii, 2007-2016, Romgaz a devenit unul dintre sustinatorii cei mai importanti ai sportului rege pentru tara noastra. Alegand sa sprijine organizarea acestui prestigios turneu, Romgaz dovedeste atasamentul pentru valorile adevarate si pentru performanta mintii, competitia devenind parte a programului sau de responsabilitate sociala. 

  Succesul remarcabil atat in plan national cat si in plan international de care s-a bucurat aceasta competitie organizata de Asociatia Clubul Sportiv “Elisabeta Polihroniade” cu sprijinul Romgaz, este cu atat mai rasunator, cu cat evenimentul a devenit o manifestare sportiva dintre cele mai apreciate in lume si recunoscuta atat de Federatia Romana de Sah, cat si de catre Federatia Internationala (FIDE).

  Datorita conditiilor competitionale deosebite asigurate de catre organizatori, a notorietatii si aprecierii deosebite din partea Grand Slam-ului Chess Association, Turneul Regilor a fost introdus in anul 2010 in circuitul Grand Slam, alaturi de turneele de la Nanjing China, Wijk aan Zee Olanda (inceput in 1938), Linares (inceput in 1978) si Bilbao Spania, (inaintea unor turnee similare din Federatia Rusa, Anglia, SUA si Argentina). 

  „Turneul Regilor” este o competitie restransa, de mare prestigiu, care a reunit pe parcursul celor zece editii sportivi cu un rating de invidiat in lumea sahista si legende ale sportului rege, a gazduit  partide de sah intr-o atmosfera prieteneasca de respect reciproc si sportivitate, disputate intre selectionatele olimpice ale Romaniei si alte echipe campioane olimpice en-titre. Fiecare editie a fost una speciala, nu doar pentru iubitorii de sah, ci si pentru invitatii de renume si pentru personalitatile de marca din lumea sahului care au participat la singurul turneu de sah Grand Slam din Romania.

  Investind in inteligenta, organizatorii acestui concurs doresc sa continue traditia inceputa in anul 2007, odata cu prima editie a Turneului Regilor, dar mai ales promovarea sportului mintii in Romania.

 • Sport si dezvoltare educationala

  Campionat national de sah scolar „Elisabeta Polihroniade”

  Acest proiect vizeaza dezvoltarea educationala si personala a tinerilor, fiind unul dintre programele de responsabilitate sociala ale companiei Romgaz. Promovarea sahului romanesc reprezinta pentru Romgaz o modalitate de a atrage atentia asupra importantei acestui sport in educatia si dezvoltarea inteligentei tinerilor.

  Romgaz se implica in sustinerea sportului rege, sahul, alaturandu-se protocolului privind organizarea Campionatului national scolar de sah “Elisabeta Polihroniade” pentru elevii din invatamantul gimnazial.

  Incepand cu anul 2014, sahul este introdus in scoli ca disciplina optionala, fiind inclus in curriculumul la decizia scolii in invatamantul primar. Protocolul de colaborare privind derularea Programului national „Educatie prin sah in invatamantul preuniversitar” a fost semnat in cadrul ceremoniei de deschidere a Campionatului National Scolar de Sah „Elisabeta Polihroniade” 2014.

 • CS Popice Romgaz Electromures

  Sectia de popice a fost infiintata in anul 1950. In anii ’90, cand federatia obliga echipele de baieti sa evolueze pe arene cu patru piste, Mediasul nefiind dotat cu asa ceva, se hotaraste desfiintarea echipei de baieti astfel continuandu-se   activitatea cu echipa de fete, care momentan activeaza in Campionatul National si este una dintre cele mai emblematice echipe de gen din Romania. De-a lungul timpului, echipa a cucerit numeroase titluri nationale si internationale, avand un palmares impresionant.

 • Clubul Sportiv Gaz Metan Medias (sectia fotbal)

  Infiintat in anul 1945, Clubul Sportiv Gaz Metan Medias, sectia fotbal, a purtat in timp mai multe denumiri, KARRES, C.S.M.M., Zorile Rosii, Flacara Medias insa primele documente care furnizeaza date despre fotbalul mediesean sunt din anul 1934.

  In returul editiei de campionat a diviziei "A" 1948-1949, echipa, apartinand fabricii Vitrometan, este preluata de catre Gaz Metan, insa campionatul fusese compromis si astfel echipa paraseste primul esalon. Echipa a revenit in prima divizie de campionat in sezonul 2008-2009.

 • Deasupra norilor

  Caba Dan Sorin, angajat al companiei  Romgaz din anul 2006, este un polisportiv si un pasionat montaniard. Dan a reusit, pana in prezent, sa realizeze un portofoliu impresionant in domeniu, parcurgand diferite ture montane in peste 39 de masive din Romania si escaladarea unora dintre cele mai inalte varfuri montane din lume de pe mai multe continente: Aconcagua 6962 m (Argentina 2012), Uhuru Peak – Kilimanjaro 5895 m (Tanzania 2011), Elbrus 5642m (Rusia 2009), Varfului Ararat 5126 m (Turcia 2013), Mont Blanc 4810 m (Franta 2007), Circuitul Annapurna (Nepal – 4600m 2014).

  A participat la numeroase maratoane montane de alergare, mountain-bike, curse de adventure race si triathloane cu rezultate frumoase.

 • Implicare in comunitatea sportiva

  Datorita implicarii in sport a Societatii Romgaz, cluburile sportive locale cum ar fi „Asociatia Tenis Club ROMGAZ” Medias (sectia tenis de camp)  si „Clubul Sportiv Tenis de Masa Romgaz” Medias, isi desfasoara activitatea dupa standarde moderne, acest lucru facilitand membrilor ascensiunea spre performanta, lucru demonstrat prin numeroasele  distinctii  primite de catre sportivii membrii ai cluburilor.
  Implicarea in comunitatea sportiva a Municipiului Medias nu se opreste aici, SNGN Romgaz SA sustinand si Cluburi de Dans Sportiv, Scoli de Fotbal, Cluburi de Tenis de Camp in vederea organizarii de concursuri, turnee si competitii sportive, spectacole, realizarii obiectivelor propuse sau achizitionarii de echipamente sportive necesare desfasurari activitatilor principale.