„Enhancing Security of European SMEs in Response to Cybersecurity Threats”, acronim SECUR-EU
Proiectul este finanțat prin Programul Europa Digitală (Digital Europe Programme - DIGITAL), în cadrul apelului DIGITAL-ECCC-2022-CYBER-03, tipul de acțiune DIGITAL JU SME Support Actions.
36 de luni, începând cu data de 1 decembrie 2023.
3.777.100 euro, din care valoarea eligibilă nerambursabilă este de 2.437.687,13 euro.
Coordonator: EXIMPROD ENGINEERING S.A. - România
Proiectul SECUR-EU își propune să promoveze o cultură comună de conștientizare a securității cibernetice în ceea ce privește soluțiile de securitate pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri). Obiectivele și țintele SECUR-EU includ îmbunătățirea proiectelor de securitate open-source (OS) pentru a atinge un nivel de securitate de nivel întreprindere, furnizarea de soluții de securitate open-source pieței IMM-urilor și îmbunătățirea tehnicilor de testare white-hack prin intermediul inițiativei HackOlympics.
SECUR-EU va aborda provocările atacurilor crescute asupra infrastructurii critice și IMM-urilor. Provocarea IMM-urilor de a se lupta pentru securizarea mediilor lor va fi abordată prin contribuții de top care le oferă soluții de securitate OS de nivel întreprindere. IMM-urile vor utiliza și vor dezvolta soluțiile lor de securitate bazate pe două categorii prevăzute:
Romgaz face explorare geologica in scopul descoperirii de noi zacaminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zacamintelor din portofoliul companiei, depoziteaza subteran gaze naturale, efectueaza interventii, reparatii capitale si operatii speciale la sonde si asigura servicii profesioniste de transport tehnologic.