Mergi la conţinutul principal

Comunicat de Presă - Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea unor proiecte de investiţii greenfield în România

Societatea Națională de Gaze Naturale „ROMGAZ” S.A. Medias şi LIBERTY GALATI S.A. au convenit astăzi, 10 iunie 2020, să încheie un Memorandum de Înţelegere care are în vedere înființarea unei societăți în comun, de tip „joint venture”, în perspectiva dezvoltării unor proiecte de investiții de tip greenfield („de la zero”), respectiv dezvoltarea unei unități de producere a energiei electrice pe baza de gaze naturale („CCGT”) și a unor unități de producere a energiei electrice din surse regenerabile, folosind atât tehnologii eoliene cât și fotovoltaice. Perioada de implementare a acestor proiecte de investiții va fi cuprinsă între 3.5 și 4 ani, în care ambele companii vor coopera și vor depune eforturi comune pentru ca proiectele de investiţii să devină realitate şi un model de bună practică în economia românească.

Declaraţiile domnului Adrian Volintiru, director general ROMGAZ, respectiv a domnului Sanjeev Gupta, Președintele Executiv al Alianței G.F.G., dar şi alte detalii, vă invităm să găsiţi în comunicatul de mai jos.