Mergi la conţinutul principal
     

Exercițiu de testare a capacității de intervenție în caz de incendiu la Sediul Central din Mediaș

ROMGAZ, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru Sibiu – Detașamentul de Pompieri Mediaș” a organizat un exercițiu de testare a capacității de intervenție în caz de incendiu la Sediul Central din Mediaș.

Scenariul simulat a implicat izbucnirea unui incendiu într-o încăpere a clădirii, 4 salariați fiind blocați pe acoperișul clădirii în încercarea de autoevacuare. Misiunea simulată de căutare și salvare contra cronometru a persoanelor a fost încheiată cu succes, aceștia fiind „salvați” de echipa de intervenție, pentru o persoană fiind simulată preluarea de către echipajul medical de intervenție în situații critice.

Exercițiul a avut drept scop antrenarea și testarea modului de acțiune și coordonare a echipelor de intervenție în cazul producerii unui incendiu în clădirea sediului central al ROMGAZ, precum şi pregătirea personalului propriu pentru gestionarea optimă a unei situații critice în cazul producerii unui incendiu.

Antrenamentul pentru prevenirea situațiilor de urgență prin familiarizarea personalului propriu cu reguli și măsuri de comportare în diferite situații critice a fost un succes pentru toate părțile implicate.