Mergi la conţinutul principal
     

Informare - Litigiu Curtea de Conturi - Camera de Conturi Sibiu

În cursul anului 2016  SNGN ROMGAZ SA a fost supusă unui control din partea Curţii de Conturi a României – Camera de Conturi Sibiu. Ca urmare a controlului, a fost emisă o Decizie de către Curtea de Conturi care instituie în sarcina Romgaz anumite măsuri legate de presupuse abateri constatate în activitatea societăţii. Romgaz a uzitat de toate căile legale de atac a deciziei Curţii de Conturi.

În prima instanță, a fost admisă în parte cererea societăţii, şi pe cale de consecinţă s-a dispus anularea parţiala a măsurilor dispuse de Curtea de Conturi, inclusiv presupusa abatere privind activitatea de comercializare a gazelor. Ulterior însă, în calea de atac, deși Romgaz și-a menținut poziția de respectare a tuturor obligațiilor legale, instanța a decis anularea parţială a sentinţei primei instanţe, reiterand în sarcina societăţii obligativitatea respectării deciziei Curţii de Conturi în privinţa recuperării presupusului prejudiciu izvorât din presupusa activitate defectuoasă de comercializare a gazelor naturale.

Ca urmare a situaţiei date, Romgaz cu bună credință, va acționa în consecință, şi va respecta atât Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia, cât şi obligaţiile ce îi revin din punerea în aplicare a Deciziei Curţii de Conturi, chiar dacă, în aprecierea societăţii soluţia temeinică şi legală era cea pronunţată de prima instanţă. Societatea consideră temeincă soluţia primei instanţe, întrucât aceasta a fost pronunţată cu luarea în considerare a argumentelor legale ale societăţii, precum şi în baza unei expertize judiciare tehnice administrate în cauză, expertiză care confirmă faptul că nu există prejudiciu care să rezulte din activitatea de comercializare gaze.

Informaţii suplimentare găsiţi în informarea publicată mai jos.