Mergi la conţinutul principal
     

Proiect educativ pentru colectarea separată a deșeurilor

ROMGAZ a ales să îi susțină pe super-eroii colectării separate a deșeurilor și în acest an, scopul fiind de a avea un județ mai curat și cu respect față de natură.

În zilele de 22 și 23 mai 2023 a debutat la Sibiu, cea de-a patra ediție a proiectului „Lăsați copiii să vă vorbească despre deșeuri”.  Au participat elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Nr. 21, Colegiului național „Octavian Goga”, Școlii gimnaziale nr. 2 din Sibiu, Școlii gimnaziale „Regele Ferdinand”, Școlii gimnaziale „Nicolae Iorga” și Centrului de educație incluzivă nr. 2 din Sibiu.

Cu ajutorul ochelarilor din categoria VR (virtual-reality), elevii au vizionat imagini 360 de grade din stațiile de sortare și compost ale Sibiului, precum și de la depozitul de deșeuri de la Cristian, pentru a vedea cu ochii lor efectul (ne)colectării selective a deșeurilor.

Reprezentanți ai ADI Eco Sibiu, ai Soma (operatorul de colectare și transport și de administrare a stațiilor de sortare de la Șura Mică și Cisnădie) au răspuns întrebărilor elevilor pe subiectul colectării selective, alături de super-eroii PETrică, Mărie-hârtie, BIOrel, Miticlă și Tanti Rezi.

Ediția din acest an va depăși numărul de 2.000 de elevi interesați de modul în care deșeurile sunt reciclate în mod corect.