Mergi la conţinutul principal
     

ROMGAZ a devenit membru al Asociației Internaționale de Petrol și Gaze (IOGP Europa)

IOGP este încântat să ureze bun venit ROMGAZ, cel de-al treilea producător de gaze ca mărime din Europa, ca cel mai nou membru al său. Acest operator regional integrat asigură 40% din consumul total de gaze naturale din România.

Directorul General al ROMGAZ, Răzvan Popescu, va avea calitatea de membru reprezentativ în IOGP.

„ROMGAZ apreciază munca IOGP ca partener de încredere pentru un viitor cu emisii reduse de carbon și ca furnizor de soluții pentru provocările cu care se confruntă industria noastră”, spune Răzvan Popescu. „ROMGAZ apreciază în mod deosebit activitatea de susținere a IOGP în promovarea contribuției industriei gazelor naturale la economia UE, ajutând-o în același timp să își atingă obiectivul de neutralitate climatică pentru 2050, și așteaptă cu nerăbdare să joace un rol activ în acest domeniu.”

„Suntem încântați și mândri să urăm bun venit ROMGAZ în cadrul IOGP”, spune François-Régis Mouton, Managing Director – IOGP Europa. „Fiind unul dintre cei mai mari producători din Europa, cu un mare potențial, ROMGAZ aduce o bogată expertiză, inovație și angajament pentru promovarea practicilor sustenabile în industria energetică, crescând în același timp producția internă de gaze naturale a UE și, prin urmare, securitatea aprovizionării cu energie. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Răzvan Popescu și echipa sa, să dezvoltăm colaborarea și să modelăm viitorul către o activitate de explorare și producție responsabilă și durabilă.”

                                                                           

IOGP