Mergi la conţinutul principal

Despre tranzacționarea acțiunilor ROMGAZ

Listarea la Bursă – Acțiunea ROMGAZ

În data de 12 noiembrie 2013, S.N.G.N. Romgaz S.A. a fost listată la Bursa de Valori București (BVB) şi la Bursa de Valori Londra (LSE). Începând cu această dată, acțiunile Romgaz sunt tranzacționate pe piața reglementată administrată de BVB, sub simbolul „SNG”. Totodată, GDR-urile (certificatele globale de depozit), emise de The Bank of New York Mellon (depozitarul de GDR-uri), având ca activ suport acțiuni Romgaz (1GDR=1 acțiune Romgaz), se tranzacționează pe piața principală pentru instrumente financiare listate a LSE, sub simbolul „SNGR”.

Cumpărare și Vânzare Acțiuni ROMGAZ

Tranzacționarea (cumpărare sau vânzare) acțiunilor se face exclusiv prin intermediul brokerilor (intermediarilor) autorizați de către Autoritatea de Supraveghere Financiara, singura instituție de supraveghere a pieței de capital. 

Informații suplimentare puteți găsi la următorul link:

https://asfromania.ro/ro/a/1523/atentie-la-entitati-neautorizate!

https://www.bvb.ro/ForInvestors/IWantToTrade/BecomeAnInvestor

NU luați decizia de a investi pe baza unor informații vehiculate în spațiul public prin intermediul unor platforme/site-uri neautorizate.

Lista cu intermediarii autorizați să tranzacționeze la Bursa de Valori București este afișată aici:

https://asfromania.ro/app.php/ro/a/1705/registrul-instrumentelor-%C8%99i-investi%C8%9Biilor-financiare

https://bvb.ro/Intermediaries/ListOfIntermediaries/GeneralIndex#

Atenționare:

În ultima perioadă rulează în mediul online o campanie falsă de încurajare a publicului larg să investească prin intermediul unor platforme/site-uri sume considerabile de bani pentru cumpărarea de acțiuni ROMGAZ. Randamentele(câștigurile) afișate în așa zisele platforme/site-uri sunt ireale și prezintă un risc major pentru pierderea banilor precum și pentru colectarea unor date cu caracter personal.

Mai mult, aceste metode sunt promovate în mod agresiv în mediul online și au la baza metoda îmbogățirii într-un interval scurt de timp.

Mai jos puteți consulta paginile oficiale ale instituțiilor pieței de capital:

www.asfromania.ro/
www.bvb.ro
www.roclear.ro/