Mergi la conţinutul principal
     

„Ne jucăm și curățăm” - Proiect de educație ecologică

”Ne jucăm și curățăm, ediția a IV-a” ajunge în 1 iunie în cartierul Hipodrom, în 3 iunie în parcul Sub Arini, în noul parc din Terezian în data de 7 iunie și în Turnișor în data de 10 iunie.

De-a lungul a patru evenimente, personajele colectării separate în Sibiu: PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă, merg prin diferite cartiere ale orașului, unde vor lua parte la acțiuni de ecologizare și le vor arăta copiilor cu ajutorul tehnologiei 3D ce se întâmplă cu gunoaiele aruncate de ei. Ca și în anii anteriori, proiectul se bucură de susținerea ROMGAZ, susținând astfel colectarea separată a deșeurilor în județul Sibiu.

Cele cinci personaje vor folosi tehnologia de ultimă generație prin intermediul ochelarilor 3D pentru a le arăta copiilor și părinților din Sibiu exact unde ajung gunoaiele aruncate de ei și de ce este important să colectăm separat.

Însoțiți de specialiști în salubrizare și experți în salubritate, părinții și copiii care doresc vor putea lua parte la câte o acțiune de igienizare și vor face curat la locurile de joacă, părculețe, zone verzi, apoi sunt invitați la o serie de evenimente interactive într-un stand special amenajat care promovează colectarea selectivă în Sibiu și păstrarea curățeniei prin exemple clare. De asemenea, cu sprijinul partenerilor proiectului vor fi numeroase surprize pentru cei mici.

”În prag de vacanță mare, în fiecare după-amiază zonele verzi și locurile de joacă ale Sibiului sunt animate de numeroși copii și părinți. Personajele salubrizării - PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă, prind viață și merg în cartiere pentru a-i cunoaște pe cei mici și pentru a le arăta de ce este important să păstreze curățenia și să colecteze selectiv deșeurile de acasă. Filmările de ultimă generație realizate în sistem 3D la stația de sortare a Sibiului și la groapa de gunoi a orașului le vor arăta tuturor ce se întâmplă cu deșeurile aruncate și de ce ele trebuie colectate separat”, spun organizatorii evenimentelor.