Mergi la conţinutul principal
     

ROMGAZ a luat nota 10 pentru comunicarea cu investitorii

ROMGAZ a fost evaluat cu nota 10, pentru al doilea an consecutiv,  conform metodologiei VEKTOR, indicatorul comunicării pe piața de capital pentru companiile listate la Bursa de Valori București, de către Asociația Română pentru Relația cu Investitorii (ARIR).

“Comunicarea cu investitorii este un aspect esențial al succesului oricărei companii pe piața de capital. În acest context, ROMGAZ a demonstrat nu doar transparență sporită pentru investitori, ci și o abordare proactivă și inovatoare. Unul dintre aspectele remarcabile ale strategiei de comunicare a ROMGAZ a fost capacitatea de a răspunde prompt și eficient la schimbările din piață și la cerințele investitorilor. Transparența în raportarea performanțelor financiare și operaționale, alături de abordarea detaliată a proiectelor și a direcțiilor strategice, au creat un climat de încredere și stabilitate în rândul investitorilor”, a declarat Răzvan Popescu, CEO al ROMGAZ.

Începând cu 4 decembrie, ARIR a început procesul de evaluare VEKTOR 2023 pentru 80 de companii listate la Bursa de Valori București din piața principală și 38 de companii de pe piața AeRO. Rezultatele evaluării VEKTOR sunt Auditate în fiecare an de către Mazars, o companie internațională, ce oferă servicii integrate de audit, consultanță fiscală și financiară.

Pentru alinierea la cele mai bune practici, actualizarea metodologiei de evaluare VEKTOR se realizează anual de către o comisie alcătuită din Președintele BVB, Președintele ARIR, reprezentanți ai emitenților, ai societăților de intermediere și investitori instituționali și individuali, cu consultarea companiilor listate.

ARIR