Mergi la conţinutul principal

“Ora Pământului” marcata prin inițiative de voluntariat ale salariaților Romgaz

“Ora Pământului” marcata prin inițiative de voluntariat ale salariaților Romgaz  Romgaz a decis sa se alăture campaniei de conștientizare a problemelor mediului înconjurător generate de activitatea umana, pentru a transmite un mesaj global despre nevoia de a fi responsabili fata de mediul înconjurător și de a ne implica în construirea unui viitor durabil.
Pentru al 3-lea an consecutiv, Romgaz a stins iluminatul ambiental, timp de o ora, la sediile sale administrative din Medias, Ploiesti și Tg. Mures și a invitat comunitatea sa participe la acțiuni voluntare, o oportunitate de a atrage atenția asupra problemelor cauzate de schimbările climatice și de consumul excesiv cu impact direct asupra naturii.
Ora Pământului a fost marcata în 2017, ca și în 2016, prin organizarea în parteneriat cu Asociatia de Turism și Ecologie Dianthus a unui tur cu bicicleta timp de ora pentru a promova ciclismul ca alternativa nepoluanta de deplasare în oraș.
In anul 2015, compania a organizat la Casa Gazelor Naturale un concert de chitara la lumina lumânării, susținut de un grup de elevi din cadrul Scolii "Hermann Oberth" din Medias. Un alt eveniment, la care au participat voluntari Romgaz, a fost alergarea nocturna din zona Binder Bubi din Medias, inițiativa derulata în colaborare cu Asociatia Dianthus.