Mergi la conţinutul principal

Profil Companie

ROMGAZ este cel mai mare producător și principal furnizor de gaze naturale din România.

Compania este admisă la tranzacţionare din anul 2013 pe piața Bursei de Valori din București și a Bursei din Londra (LSE). Acționar principal este statul roman cu o participație de 70%. Compania are o experiență vastă în domeniul explorării și producerii de gaze naturale, istoria sa începând acum mai bine de 100 de ani în 1909, când a fost descoperit primul zăcământ de gaze naturale în Bazinul Transilvaniei la Sărmășel.

ROMGAZ face explorare geologică în scopul descoperirii de noi zăcăminte gazifere, produce gaz metan prin exploatarea zăcămintelor din portofoliul companiei, depozitează subteran gaze naturale, efectuează intervenții, reparații capitale și operații speciale la sonde și asigură servicii profesioniste de transport tehnologic.

În 2013 ROMGAZ și-a extins domeniul de activitate prin asimilarea centralei termoelectrice de la Iernut, devenind astfel producător și furnizor de energie electrică.

romgaz pozitie piata

Poziţia Romgaz pe Piaţa Gazelor din România.

Compania se dezvoltă prin implementarea de tehnologii de ultima oră în domeniul explorării geologice, producţiei și a înmagazinării subterane a gazelor, finanțate din surse proprii sau externe. Poziţia economică și financiară a companiei este caracterizată prin stabilitatea profitului și lichiditate. Astfel, Romgaz se numără printre companiile deţinute de stat care au îndeplinit toate condiţiile de creştere economică devenind una dintre cele mai mari companii din România.